Vita Crystal Research
Este un lider în productia de flavonoide în Europa. Misiunea pe care si-a formulat-o este aceea de a îndruma oamenii spre un mod de viatã cât mai sãnãtos, spre alimentatie corectã si importanta profilaxiei. Produsele realizate în propriile întreprinderi sunt preparate cu foarte multã grijã, având în compozitia lor doar substante naturale si energii concentrate, substante care din punct de vedere fiziologic sunt valoroase atât ca suplimente nutritive, cât si din punct de vedere al produselor create pentru a mentine în organism sistemul imunitar, precum si calitatea de a sprijini autoechilibrarea si autovindecarea.
Cel mai important domeniu de cercetare al societãtii Vita Crystal Research este dezvoltarea acelei ramure a medicinii de descoperire a antioxidantilor, ce pot fi folositi în înlãturarea efectelor periculoase a radicalilor liberi. Efectul caracterului ofensiv al radicalilor liberi este determinat de îmbãtrânire si boli ca: scleroza, cancer, cele de inimã, ale aparatului circulator, inflamatii, cele ale intestinului etc. Bolile respective apar deobicei atunci, când organismul nu mai este capabil sã facã fatã cu sistemul propriu de antioxidanti si mecanismul de corectare nu mai este capabil sã înlãture radicalii liberi. Un rol important în aparitia radicalilor liberi joacã si urmãtoarele elemente: radiatiile ultraviolete, radiatiile micro, fumul de tigarã, dizolvantii industriali si alte chimicale.
Despre vitamine a auzit toatã lumea, despre antioxidanti mai putini. Dar imediat aceastã notiune nu ni se mai pare nouã dacã spunem cã si vitaminele fac parte din aceastã notiune polisemanticã. Ce sunt de fapt aceste rãdãcini libere? Acele elemente nocive, molecule instabile sau pãrti moleculare, care în urma rezultatului de oxidare în organism ele se produc peste tot. Sensul notiunii poate fi comparat cel mai bine cu fenomenul de ruginire. Radicalii liberi eliberati vor încerca sã se lege de diferite substante si acest efect determinã dereglãri grave. Aceste legãturi conduc la îmbolnãvirea celulelor, care influentate elibereazã noi si noi radicali liberi. Asadar, celulele noastre în timpul întregii vieti sunt expuse influentelor nocive ale radicalilor liberi. Situatia mentionatã nu are efect doar asupra frumusetii noastre, ci ne poate periclita însãsi calitatea vietii. Moleculelele respective distrug tesutul pielii si îngreuneazã regenerare celulelor. Astfel, prin apãrarea contra radicalilor liberi micsorãm putin ritmul de îmbãtrânire si posibilitatea aparitiei de noi boli. Antioxidantii din punct de vedere chimic sunt substante cunoscute, ne apãrã, ne întineresc. Functioneazã ca un scut de protectie contra radicalilor liberi. În cazul unor situatii normale organismul nostru este capabil sã reducã la zero efectele radicalilor liberi si sã mentinã în echilibru organismul. Dar dacã acest echilibru este rãsturnat, oxidarea celulelor si îmbãtrânirea se accentueazã (devine mult mai rapidã). Pentru evitarea acestei situatii, întãrirea sistemului imunitar slãbit si micsorarea dãunãtorilor naturali, în cazul bolilor cronice, ca o terapie complementarã se pot lua antioxidanti cu efecte deosebit de bune. În cazul celei mai mari pãrti a substantelor organismul le poate lua doar din surse externe.
Despre vitamine a auzit toatã lumea, despre antioxidanti mai putini. Dar imediat aceastã notiune nu ni se mai pare nouã dacã spunem cã si vitaminele fac parte din aceastã notiune polisemanticã. Ce sunt de fapt aceste rãdãcini libere? Acele elemente nocive, molecule instabile sau pãrti moleculare, care în urma rezultatului de oxidare în organism ele se produc peste tot. Sensul notiunii poate fi comparat cel mai bine cu fenomenul de ruginire. Radicalii liberi eliberati vor încerca sã se lege de diferite substante si acest efect determinã dereglãri grave. Aceste legãturi conduc la îmbolnãvirea celulelor, care influentate elibereazã noi si noi radicali liberi. Asadar, celulele noastre în timpul întregii vieti sunt expuse influentelor nocive ale radicalilor liberi. Situatia mentionatã nu are efect doar asupra frumusetii noastre, ci ne poate periclita însãsi calitatea vietii. Moleculelele respective distrug tesutul pielii si îngreuneazã regenerare celulelor. Astfel, prin apãrarea contra radicalilor liberi micsorãm putin ritmul de îmbãtrânire si posibilitatea aparitiei de noi boli. Antioxidantii din punct de vedere chimic sunt substante cunoscute, ne apãrã, ne întineresc. Functioneazã ca un scut de protectie contra radicalilor liberi. În cazul unor situatii normale organismul nostru este capabil sã reducã la zero efectele radicalilor liberi si sã mentinã în echilibru organismul. Dar dacã acest echilibru este rãsturnat, oxidarea celulelor si îmbãtrânirea se accentueazã (devine mult mai rapidã). Pentru evitarea acestei situatii, întãrirea sistemului imunitar slãbit si micsorarea dãunãtorilor naturali, în cazul bolilor cronice, ca o terapie complementarã se pot lua antioxidanti cu efecte deosebit de bune. În cazul celei mai mari pãrti a substantelor organismul le poate lua doar din surse externe.
Bineînteles cã, cea mai originalã compozitie de antioxidanti este cea din grupa flavonoidelor. Numele de flavonoide înseamnã o grupã de compusi. În prezent cunoastem peste 5000 de feluri de flavonoide care sunt obtinute cu precãdere din coaja fructelor, seminte sau de pildã mai pot fi regãsite si si în penduculul strugurilor. Le este caracteristic cã, sunt de 20-50 de ori mai tari ca douã dintre cele mai cunoscute substante de antioxidanti, vitaminele C si E. Flavonoidele au cel mai important nivel de substante antioxidante. Ajutã la regenerarea efectului vitaminei E si mãreste efectul vitaminei C si nivelul beta-karotinei. Oferã posibilitatea ca vitaminele sã nu fie folosite în organism ca antioxidanti, ci sã functioneze ca vitamine! Micsoreazã tensiunea si nivelul de colesterin din sânge. Împiedicã depozitarea colesterinului asupra peretilor vasului sanguin. Efectele benefice se datoreazã faptului cã dilateazã arterele pulmonare, astfel îmbunãtãtiind circulatia sanguinã a musculaturii inimii si ajutã la procesele de metabolism în urma cãrora creste puterea contractiilor inimii. Prin folosirea regulatã se amelioreazã calcificarea si îngustarea arterelor. Printr-un sistem curat al arterelor substantele nutritive si oxigenul ajung mult mai eficient la celule. Cu acestea sunt mãrite si influentele altor substante, deoarece printr-un sistem circulator mai curat ele pot avea o eficientã mult mai mare.